יום שישי, 12 באוגוסט 2016

מבחן העוגילידות הגדול – חלק ג' (אל תתייאשו, עוד חלק אחד וסיימנו)

לפני זמן מה, באחת מחגיגות יום ההולדת שלנו,
נסענו אל עיר שהוקמה כמושבה חקלאית - ראשון לציון!
הידעתם? גם אנחנו לא...

מקום אחד שמשך את תשומת ליבנו היה ביסקוקיט
עוד עוגילידה? שאלנו את עצמנו.
הרגיש לנו שהן נפתחות כמו פטריות שאחרי הגשם הראשון.
כולם מנסים להעתיק את כולם?


מסתבר שלא.
כמובן שכל הקונספט הזה בא לייצר רעש ואולי ניסיון להמציא את הגלידה מחדש.
הגביע לא יאבד את מקומו לעולם, הוא ראוי לכך אבל מה שכן,
המגמה בשנים האחרונות היא ליצור משהו "מקביל" לגביע
כמו לחם וגלידה? קוראסון וגלידה? כן כן... מכירים?


שמנו פעמנו אל עבר דלת הכניסה, הבטנו לצדדים והבנו שזה מקום קצת שונה.
מה שונה? העוגיות הן מלבניות! ולא עגולות כמו בשאר המקומות.


קצת קשקשת עם המוכר (האדיב) ויאללה, לטעימות!
הדבר הראשון שעלה לנו בראש זה קסטה. כמו של פעם.


אז בחרנו קודם עוגיות.
אגוזי לוז וטופי (קרם טופי בסגנון בראוניז)


לא תבחינו שמדובר בטופי עד שלא תטעמו ותבינו שהיא מתוקה, בעלת מרקם מיוחד
ומן הסתם בטעם עדין של טופי (מומלצת לאוהבי המתוק).

עוגיית אגוזי לוז טובה מאוד והאגוזים מורגשים ומפוזרים בנדיבות.


מקרר הגלידות מושקע ויפה לעין מבחינת תצוגה.
בחרנו 2 טעמי גלידה, לא תאמינו, וניל צרפתי ובראוניז ואתם בטח מנחשים מי בחר מה [:


הוניל הצרפתי - איזו עדינות, איזו מתיקות, זה לא עוד וניל רגיל.
זה וניל עם טוויסט וטעם של עוד. לא היה לנו ספק שהוא של וניל! אין התפשרויות.

הבראוניז מעולה, לא מתוק מידי, משתלב נהדר עם הוניל הצרפתי ועוגיות השוקולד הנבחרות.

טוב לעבודה,
המוכר הוציא תבנית נירוסטה מלבנית בגודל העוגייה ולתוכה הכניס את הגלידות שבחרנו.
זה ישר הזכיר לנו שיפוצים. צורת התבנית עם המריחה של הגלידה לתוכה כאשר הביסקוויט מתחתיו והסגירה...


בהחלט נתן תחושה של גיוון בהרכבת העוגילידה.
משהו שעדיין לא חווינו במסע הזה.


זוכרים שדיברנו איתכם על מידתיות ויחסים? זה בדיוק מה שיש פה.
כמות הגלידה מדודה אל תוך התבנית וכמובן שהביסקוויט נכלל כחלק מהתהליך.
קיבלנו קסטה!
ממש צורה של קסטה כמו שאתם יכולים לדמיין אותה.


הפעם החלטנו להוסיף מעט תוספות כמו זיגוג של רוטב שוקולד ושברי פקאן.


ביס ראשון!
רבותיי, עוגייה וגלידה בפה.
לא עוד עוגייה מרדנית שמסרבת לשתף פעולה ורומסת את הגלידה - מה שמצריך עבודה כפולה של הצלת הגלידה ואכילת העוגייה בנפרד.

הטעמים של הוניל עם הבראוניז והביסקוויטים מסתדר מעולה, איזה כיף!


רוצים לשמוע שוס?
סיימנו את העוגילידה תוך שתי דקות. נהננו. לא התפוצצנו מעודף גלידה או עוגייה שמנמונת.

אבל עדיין, זו חוויה מלכלכת, קחו בחשבון שכנראה תראו כמו ילדים קטנים כשתסיימו לאכול.
אל תתביישו לאכול עם הידיים, להתלכלך ולזלול כאוות נפשכם. 

על טעם וריח אין מה להתווכח - גשו לטעום בעצמכם ותחליטו.


רגע רגע! חשבתם שהמבחן נגמר? ממש לא...
הקיבה שלנו עמלה שעות נוספות, הסוכר עלה ואנחנו המשכנו לבדוק עבורכם.
קדימה לחלק ד' והאחרון, שבסופו תבחר לה ה-עוגילידה המנצחת.

אז תבואו רעבים [:

שוקו וניל.


רוטשילד 63, ראשון לציון. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה